Gezondheid

Vragen over je gezondheid gaan over eventuele eerder doorgemaakte ziekten, operaties en behandelingen bij een eventuele specialist. Als je in de afgelopen maanden medicijnen hebt gebruikt, of als je bepaalde klachten hebt, is het belangrijk om dit te vertellen. Ook word er gevraagd of je drinkt, rookt of drugs (hebt) gebruikt.

Partner en Familie

Het is ook belangrijk om te weten of je partner gezond is. Als er in jouw familie of in die van je partner ziekten of mogelijk erfelijke aandoeningen voorkomen, bijvoorbeeld suikerziekten, dan is het verstandig dit te melden. Ook is het belangrijk te melden of er in de familie kinderen of volwassenen met aangeboren afwijkingen voorkomen, waaronder bijvoorbeeld het Downsyndroom, hartafwijkingen of andere geestelijke of lichamelijke aandoeningen.

Sommige afwijkingen zijn al voor de geboorte vast te stellen door middel van onderzoek, prenatale diagnostiek genoemd. Als je een verhoogd risico hebt om een kind te krijgen met een erfelijke of aangeboren aandoening, dan wordt dit onderzoek in ieder geval met je besproken.

Aanmelden? Klik hiernaast voor het aanmeldformulier

Aanmeldformulier